Gdy chcemy dobrze zjeść

Ryby są produktem spożywczym, który uważany jest za zdrowy i smaczny. Powinniśmy spożywać w tygodniu jak najwięcej ryb, wyzbywając się mięsa wieprzowego i wołowego. Ryby przyrządzamy na bardzo różne sposoby, możemy je smażyć w panierce na patelni, piec w ziołach w piekarniku, lub dusić. Najpopularniejszą przyprawą rybną jest sól, pieprz cytrynowy, który nadaje jej aromatu, jak również sprawia, że ryba jest bardziej smaczna. Szczególnie w przypadku ryb grillowanych lub pieczonych. Do ryb bardzo często wykorzystujemy zioła tj. tymianek, gorczyca, cząber, pietruszka, czosnek, rozmaryn, oraz bazylia, i jałowiec. Wszystkie te przyprawy dostaniemy w sklepie spożywczym, w opakowaniach, na których odwrocie znajdziemy także inne zastosowania przypraw (np. w przypadku mięs). Jak wiemy nie każda przyprawa idealnie się nadaje do ryb, i komponuje się zapach-owo jak i smakowo. Dlatego powinniśmy korzystać z podpowiedzi dobierania przypraw wymienionych powyżej. Wiele informacji na temat przygotowywania ryb znajdziemy w internecie. Dla osób wymagających polecamy także strony z przepisami, które możemy wykorzystać przy najbliższej okazji przyrządzania danej ryby. W przepisach znajdziemy produkty niezbędne do ich przyrządzenia.

blackbook.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ