Domowe hamburgery to idealne rozwiązanie gdy nie mamy pomysłu na kolację. Do wykonania tej potrawy potrzebujesz cztery duże bułki, kotlety wieprzowe, jeden ogórek szklarniowy, jedną sałatę lodową, pęczek rzodkiewek, jeden pomidor, majonez, ketchup. Bułki i kotlety podgrzej w piekarniku około 2-3 minut. Po tym czasie wyjmij je na talerzu ułóż warzywa. Zacznij od sałaty, kotleta pomidora, ogórka i rzodkiewki. Całość polej majonezem i ketchupem. Do tego wszystkiego możesz zrobić sos czosnkowym. Wedle uznania. Może się on składać np. z 10 dekagramów majonezu, łyżeczki musztardy i 100 mililitrów jogurtu naturalnego. Jest szybka i prosta potrawa. Całkowity czas jej przygotowania nie zajmie Ci nawet 20 minut. Może ją zrobić każdy, nawet osoba, która nie za bardzo garnie się do kuchni. Jedząc na mieście hamburgera nie mamy warzyw. I nie wiemy czy jest to świeże. Robiąc to w domu mamy ta gwarancję. Możesz śmiało polecić ją swoim znajomym. Jeżeli nie lubisz którychkolwiek warzyw możesz je zamienić innymi.

kobiecylajf.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ