Kuchnia orientalna

Wielu z nas poszukuje nietypowych, egzotycznych smaków, dlatego rosnącą popularnością cieszy się w naszym kraju kuchnia orientalna. Urzeka ona przede wszystkim bogactwem przypraw, kolorystyką i oryginalnością podania. Przyprawy dodawane do potraw mają wyszukany aromat i niezwykły smak, dlatego są tak uwielbiane przez wielu Polaków.Jeżeli interesuje nas kuchnia orientalna możemy udać się do renomowanych restauracji serwujących tradycyjne dania chińskie, tajskie czy wietnamskie lub próbować samodzielnie przygotować tego tupu potrawy. Obecnie kuchnia orientalna cieszy się rosnącym zainteresowaniem ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne, a sushi w dużych miastach wyparło polskiego schabowego i bigos z menu aktywnych młodych ludzi. Warto wiedzieć, ze kuchnia orientalna jest bogatym źródłem roślinnego białka, błonnika, zawiera sporo witamin z grupy B oraz magnez i wapń. Soja ma ponadto właściwości antynowotworowe, łagodzi objawy menopauzy i ma korzystny wpływ na wygląd cery. Kuchnia orientalna gwarantuje smukła sylwetkę i zgrabną figurę na wiele lat, czego najlepszy przykładem jest fakt, że w Tajlandii i Japonii zjawisko nadwagi jest prawie nieznane.

alejasztuki.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ