Okres Bożego Narodzenia dla większości ludzi w naszym kraju jest czasem bardzo ważnym i przyjemnym. Jest to dla nas w dużym stopniu czas, w którym nareszcie możemy odpocząć od swojej pracy i nauczyć się cieszyć z życia oraz przebywania wraz ze swoimi bliski. Bardzo trudno jest nam w ciągu całego roku znaleźć przynajmniej chwilę na to, aby odwiedzić naszych dawno nie widzianych znajomych czy też posiedzieć na spokojnie u rodziny i po prostu delektować się spędzonym wspólnie czasem. Jeżeli chodzi o delektowanie się, ważnym dodatkiem do świąt są również potrawy, które w tym okresie możemy zobaczyć na stole. Jedną z najbardziej tradycyjnych na ten okres jest karp, którego w naszym kraju zaczyna się przygotowywać na coraz większą ilość sposobów. Przede wszystkim na naszych stołach króluje karp opiekany w bułce tartej, który coraz bardziej zaczyna ustępować miejsca karpiowi nadziewanemu, który jest jego bardziej wykwintną wersją. Dobrze jest się również zainteresować karpiem w galarecie, który jest przygotowywany tylko i wyłącznie w naszym kraju na tą okoliczność. W wielu domach serwuje się nawet pierogi nadziewane karpiem co jest rzeczą zupełnie innowacyjną jeżeli chodzi o naszą kuchnię. Tak czy siak karp jest rybą, która w okresie świąt króluje na polskich stołach i w wielu domach ludzie nie wyobrażają sobie świąt właśnie bez dodatku tego cudownego smaku karpia, który zwykle gości u nas tylko raz do roku.

mimamo.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułDania z grilla
Następny artykułPyszna ryba

ZOSTAW ODPOWIEDŹ