Gotowani rosołu

Gotowanie rosołu nie jest takie proste. Jest to stara potrawa i musimy umieć ja gotować aby był smaczny i klarowny. Mięso zawsze zalewamy zimną woda wtedy przejdzie więcej składników smakowych do rosołu i będzie bardziej aromatyczny. Wywary na mięsie zawsze gotujemy na zimnej wodzie to jest bardzo stara zasada. Jeśli wrzucimy mięso do wrzątku wtedy zachowa soczystość i smak i będzie odpowiednie na drugie danie. Do mycia mięsa nie należy nikogo przekonywać, gdyż mimo że jest przechowywane w czystym miejscu ale zawsze może się do niego coś przykleić, wtedy najlepiej jest zmyć ciepłą wodą. Należy pamiętać ze mięso wkładamy do zimnej i nie osolonej wody. Rosół solimy przed końcem gotowania najlepiej przed wrzuceniem warzyw. Warzywa mają delikatniejsza strukturę i nie potrzeba ich długo gotować. Długotrwale gotowanie niszczy witaminy. Rosół gotujemy na bardzo małym ogniu i jest to podstawowa zasada.. Gotowanie rosołu powinno odbywać się do dwóch godzin jeśli gotujemy go z drobiu.

inaczejmowiac.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ