O potrawach z mąki można mówić bardzo dużo. Niejedna książka kucharska jest zapełniona po brzegi tymi doskonałymi przepisami. Naleśniki są bardzo proste w przygotowaniu. Przede wszystkim trzeba zacząć od tego, że naleśniki można zrobić z różnych składników. Jedni do ciasta naleśnikowego dodają proszek do pieczenia, inni używają tylko jajka. Mąka, mleko, cukier waniliowy, jajko lub proszek są niezbędnymi składnikami tej potrawy. Niektórzy dodają odrobinę śmietanki, słodkiego jogurtu, owoców. Bardzo dobrze smakują naleśniki z jabłkami oraz cynamonem. Niektórzy dodają tajnego składnika, który sprawia, że ciasto staje się bardziej puszyste. Tym tajnym składnikiem jest przede wszystkim odrobina wody gazowanej. Takie naleśniki można zrobić w wersji popularnej, czyli na słodko lub też na słono z farszem mięsnym. Bardzo często jada się takie naleśniki z surówka i kawałkami podsmażonego na patelni kurczaka. Naleśniki na słodko jada się z dżemem, konfiturami, z bita śmietana, czekoladą lub cukrem pudrem.

cristals.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ